Personvernet ditt hos BSH

Hos BSH vil vi at du skal kjenne deg trygg når du kontakter BSH og når du bruker BSHs produkter og tjenester. BSH behandler dine personopplysninger med største forsiktighet og er nøye med beskytte personvernet ditt. Derfor har vi opprettet denne siden, der vi så tydelig som mulig beskriver hvordan vi blant annet behandler dine personopplysninger og informasjonskapsler.

Via koblingene nedenfor kan du lese mer om de forskjellige delene av håndteringen av personopplysningene dine samt om informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at der det utføres behandling av personopplysninger utelukkende i forbindelse med enkelte tjenester, kan det finnes mer spesifikk informasjon om behandlingen for de ulike tjenestene under avsnittene for disse tjenestene.

Det er viktig at du er klar over og forstår retningslinjene for personvern og kjenner deg trygg på vår behandling av de personopplysningene dine.

 

I de aktuelle kategoriene finner du informasjon om følgende:

Husk at du alltid kan kontakte oss hvis du har spørsmål. Du finner kontaktinformasjon under Kontakt- og selskapsinformasjon.

For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut skjemaet. For øvrige spørsmål som berører personvern: dataprotection-NO@bshg.com

Behandlingsansvarlig

Det er BSH Husholdningsapparater AS, Grensesvingen 9, Postboks 6593 Etterstad, 0607 Oslo (”vi” eller ”BSH”) som driver www.care-club.no (“nettstedet”) og er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine. BSH behandler personopplysningene med største forsiktighet og ivaretar ditt personvern. Av denne grunn treffer vi alle tilgjengelige tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at vi og våre tjenesteleverandører følger gjeldende personvernlovgivning.

Ditt personvern

Det er viktig at du er klar over og forstår retningslinjene for personvern og kjenner deg trygg på vår behandling av dine personopplysninger. Husk at du alltid kan kontakte oss hvis du har spørsmål. Du finner kontaktinformasjon under Kontakt- og selskapsinformasjon.

I henhold til gjeldende personvernlovgivning vil vi med denne personvernerklæringen informere deg om typen, samt omfanget av og formålet med vår innsamling, behandling og bruk av personopplysninger som innhentes i forbindelse med din bruk av nettstedet og våre tjenester. Personvernerklæringen beskriver også dine rettigheter overfor oss, og hvordan du håndhever disse rettighetene. Vær oppmerksom på at dersom det er tale om behandling av personopplysninger som bare gjelder spesifikke tjenester, står dette beskrevet for den respektive tjenesten i den respektive kategorien.

Vi behandler bare personopplysningene dine på den måten som personvernlovgivningen tillater. Hvis du for eksempelvis legger inn en bestilling i nettbutikken, kan vi behandle dine personopplysninger for å kunne levere bestillingen din. Det samme gjelder hvis du bruker andre tjenester på nettstedet vårt som krever at personopplysningene dine behandles. Vi kan også behandle personopplysningene dine hvis vi har en berettiget interesse av slik behandling. Et eksempel på det er loggdata som vi innhenter for å kontrollere at nettstedet kan brukes uten problemer. For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut skjemaet. For øvrige spørsmål som berører personvern: dataprotection-NO@bshg.com.

I følgende avsnitt får du mer detaljert informasjon om hvordan opplysningene dine innhentes, behandles og brukes (dvs. type, omfang og formål med behandlingen av personopplysninger).

Personopplysninger

Personopplysninger er all slags informasjon som kan brukes til å identifisere en fysisk, levende person. Det kan for eksempel være navn, postadresse, e-postadresse eller telefonnummer.

Opplysninger som vi samler inn som standard

Som standard logger vi hver eneste bruk av nettsiden for å kunne finne feil og løse sikkerhetsproblemer. Du finner detaljer om informasjonen som vi samler inn når du besøker nettstedet, nedenfor under punktene ”Loggdata i nettserver” og ”Brukerprofiler som bruker pseudonymer”.

Hvis du for eksempel registrerer deg for gjeldende abonnementet på rengjørings-og vedlikeholdsprodukter, ber vi om ditt navn, adresse og annen personlig informasjon, se mer under.

Alle personopplysninger som du gjør tilgjengelig for oss, vil kun brukes og bearbeides av oss for det formålet som du ga opplysningene for. Informasjon som du for eksempel gir via kontaktskjemaet, brukes for å kunne behandle forespørselen din. Hvis personopplysninger samles inn og behandles på en bestemt måte og for en bestemt tjeneste som ikke angis nedenfor, beskrives denne behandlingen mer utførlig under kategoriene for de respektive tjenestene.


Loggdata i nettserver

For å gjøre nettstedet vår mer brukervennlig sender nettleseren din automatisk informasjon (loggdata) til nettserveren vår hver gang du besøker nettstedet. En del av denne informasjonen lagres i loggfiler, med blant annet følgene informasjon:

  • Dato og tidspunkt for besøket
  • Nettadresse (URL) til nettstedet som hadde en kobling hit
  • Filer som er brukt
  • Datavolum som ble overført
  • Nettlesertype- og versjon
  • Operativsystem
  • ID-nummer

Vanligvis analyserer vi bare loggdata for å finne funksjonsfeil på nettstedet eller for å løse sikkerhetsproblemer. Informasjonen er nødvendig for å gjøre tjenesten mer brukervennlig og for å kunne levere det innholdet som du ønsker når du bruker nettstedet. Loggdataene analyseres i tillegg av statistiske årsaker for å kunne forbedre nettstedet og tilkoblede sider.

Brukerprofiler som vi bruker

Vi bruker informasjonskapsler og sporingspiksler for å samle inn data om bruken din av nettstedet til markedsføringsformål (via e-post og annen digital markedsføring), blant annet til informasjon om kampanjer, produkter eller tilbud, og til markedsanalyser, samt for å kunne tilpasse nettstedet etter brukernes behov. Innsamling av brukerdata og opprettingen av en brukerprofil skjer anonymisert ved hjelp av en informasjonskapsel-ID (cookie). Vi oppretter og lagrer med andre ord bare brukerprofiler i anonym form og kombinerer dem aldri med navnet ditt eller annen informasjon, for eksempel e-postadresse, som kan avsløre identiteten din.

Vi samler inn data og oppretter brukerprofiler ved hjelp av tjenesten Adobe Analytics (Omniture) fra Adobe Systems Software Ireland Ltd., 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Irland (”Adobe”). Informasjonen om din bruk av nettstedet overføres til Adobes servere, der den analyseres og sendes tilbake til oss i samlet form og viser oss trender i den generelle bruken av nettstedet. Bruksprofilen kobles ikke sammen med navnet ditt, e-postadressen din eller annen informasjon som kan identifisere deg som enkeltperson.

Inaktivering: Du har rett til å protestere mot innsamling av brukerdataene dine og mot at vi oppretter en anonymisert brukerprofil av denne typen (opt-out). Du kan legge inn protesten på Adobes nettside for opt-out. Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan informasjonskapsler fungerer og om opt-out-mulighetene i Adobe Analytics, finner du offisiell dokumentasjon fra Adobe på dette nettstedet: http://www.adobe.com/en/privacy/opt-out.html

Adobe Test & Target 

Vi innhenter og behandler bruksdata for besøket ditt på nettstedet vårt ved hjelp av analyseinformasjonskapsler og/eller JavaScript for å kunne skreddersy nettstedet (og nyhetsbrevet) på best mulig måte. Bruksdataene dine innhentes og brukes for å opprette en anonymisert bruksprofil med en informasjonskapsel-ID.

Vi bruker tjenesten Adobe Test & Target, som tilbys av Adobe Systems Software Ireland Ltd., 4-6 Riverwalk, Citywest Business Park, Dublin 24, Irland (”Adobe”), for å innhente bruksdata og generere bruksprofiler.

Adobe Test & Target fungerer på grunnlag av A/B-tester. Det innebærer at besøkeren på nettstedet får se en annen versjon av nettstedet enn den opprinnelige (for eksempel med annen formgiving og annet innhold). Ved å sammenligne versjonene kan vi se hvilken versjon av nettstedet som brukerne foretrekker. Informasjonen som er relatert til deg, og som behandles av Adobe Test & Target, kan ikke brukes til å identifisere deg. I tillegg brukes IP-anonymisering, som innebærer at IP-adressen din forkortes før Adobe Test & Target utfører ytterligere behandling. Bruksprofilen kobles ikke sammen med navnet ditt, e-postadressen din eller annen informasjon som kan identifisere identiteten din.

Bruksdata lagres av den aktuelle tjenesten i maksimalt 37 måneder fra innsamlingsdatoen.

Inaktivering: Bruk følgende kobling dersom du vil deaktivere innhenting av bruksdataene dine: http://bsh.tt.omtrdc.net/optout. Bruk koblingen nedenfor for å lese mer om hvordan Adobe Test & Targets-informasjonskapslene fungerer og om opt-out-alternativet: http://www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html

Informasjon som du kan legge igjen til oss

Ved å bruke våre tjenester kan du direkte eller indirekte komme til å legge igjen informasjon. Når du ringer til kundeservice, kan det hende at vi tar opptak avsamtalen, og hvis du chatter med kundeservice, kan tekstene analyseres. Du kan også legge igjen ytterligere informasjon ved hver nye dialog med oss (via telefon, sms, e-post, kontaktskjema eller ved bruk av nettstedet). Dette inkluderer også informasjon som du oppgir når du registrerer deg som abonnent for gjeldende tjeneste.

Informasjon som du kan legge igjen til oss, er blant annet:

  • For- og etternavn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Passord
  • Mobilnummer
  • Passnummer
  • Fødselsdato

For at vi skal kunne tilby betalingstjenester, for eksempel ved kjøp i nettbutikken, kreves det også betalingsinformasjon. Vi har gjort teknologiske og organisatoriske tiltak for å beskytte informasjonen din mot sletting, manipulasjon og uautorisert tilgang. Vi tilpasser fortløpende våre sikkerhetstiltak i henhold til fremskrittene og utviklingen på det teknologiske området. For å gjøre kortkjøpene så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Det innebærer at informasjonen overføres via en sikker tilkobling og at personopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående.

Informasjon som vi kan hente om deg

Når du bruker tjenestene våre, kan vi ha behov for å innhente opplysninger om deg, i tillegg til de opplysningene som du selv gir oss. Det kan for eksempel dreie seg om informasjon fra samarbeidspartnere og leverandører av betalingstjenester, samt opplysninger om kredittverdighet fra kredittratingbyråer, banker eller opplysningsbyråer.

Informasjon som vi kan hente om deg:

  • For- og etternavn
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Informasjon om varer/tjenester som du har kjøpt hos/av oss
  • Historikk om dine tidligere kjøp
  • Servicestatus og servicehistorikk, for eksempel returer og reklamasjoner av produkter som du har gjort eller bedt om
  • Informasjon om hvordan du bruker nettstedet, inkludert svartid for nettstedet, hvordan du kom til og forlot nettstedet, hvilke eventuelle nedlastingsfeil som har oppstått, samt leveringsmeldinger når vi kontakter deg
  • Enhetsinformasjon, slik som IP-adresse som brukes til å koble datamaskinen din til Internett, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssoneinnstillinger, operativsystem og plattform samt skjermoppløsning
  • Din geografiske plassering
  • Faktureringsinformasjon

 

Nyhetsbrev

Hvis du registrerer deg for et abonnement på BSHs nyhetsbrev, brukes personopplysningene du oppgir i forbindelse med denne registreringen bare til dette formålet, og de deles ikke men andre parter. For at du skal kunne registrere deg, må vi ha navn og en gyldig e-postadresse. For å verifisere at påmeldingen utføres av innehaveren av e-postadressen, bruker vi en såkalt double-opt-in-metode. Det betyr at vi registrerer påmeldinger til nyhetsbrevet og sender en e-postmelding med en bekreftelse.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at vi sender deg nyhetsbrev. I hvert nyhetsbrev finner du en link for å trekke tilbake samtykket. I tillegg kan du når som helst melde deg av direkte på nettstedet, eller varsle oss via kontaktmulighetene i kategorien Kontakt- og selskapsinformasjon.

Kontaktskjema

Når du kontakter oss via e-post eller kontaktskjemaet på nettstedet lagres opplysningene du skriver inn, og de brukes for å behandle forespørselen din og eventuelle oppfølgingsspørsmål.

Bruker-/medlemskonto

Du kan i enkelte tilfeller være nødt til å opprette en konto for å få tilgang til beskyttede deler av nettstedet. Da må du gå gjennom en registreringsprosess der du bes oppgi bestemte personopplysninger om deg selv.

Vår behandling av dine personopplysninger

I forbindelse med at du kjøper abonnement på BSH kan personopplysningene dine lagres og brukes for å tilby, utføre og forbedre tjenestene våre.

Med støtte i kjøpsavtalen skal personopplysningene dine brukes til følgende:

  • Gjennomføre kjøpet ditt av varer og ved behov verifisere identiteten din og kontrollere alderen din.
  • Gi deg kundestøtte og informasjon om produkter som du ber oss om.
  • Administrere, utvikle, forbedre og teste tjenestene våre og systemene som de tilbys i.
  • Administrere brukerkontoen din.
  • Markedsføre produkter og tjenester.

Dersom du gir ditt samtykke, blir personopplysningene dine behandlet for at vi skal kunne gjøre følgende:

  • Sende ut nyhetsbrev med aktuelle tilbud.
  • Ved hjelp av informasjonskapsler lagre nettinnstillingene dine for å gi deg en personlig brukeropplevelse samt gi deg relevante markedstilbud.
  • Invitere deg til å delta i kundeundersøkelser og forretningsutviklingsinitiativer.

BSH behandler også personopplysninger med grunnlag i en berettiget interesse, slik som følgende:

  • Evaluere og forbedre sortimentet våre samt systemene som de tilbys i, for eksempel ved hjelp av feilsøking, dataanalyse, utvikling, testing og lignende (forretningsutvikling og kvalitetsformål)
  • Behandle kundetjenestesaker og svare på spørsmål, klager og lignende (gi god service, kvalitet og opplæring)
  • Hindre misbruk av en tjeneste (hindre, forebygge og gjennomgå brudd)
  • Gjennomføre og delta i konkurranser og arrangementer (gi god service)
  • Lagre påbegynt bestilling/handlekurv (gi god service)
  • Del og les andre kunders vurdering av produkter (gi god service)

BSH samler også inn og behandler personopplysninger for å overholde aktuelle lover, for eksempel bokføringslover, skattelovgivning og lignende. Grunnlaget for slik behandling av personopplysninger er at BSH har en rettslig forpliktelse om å foreta slik behandling.

Vår behandling av dine personopplysninger: Detaljert

 

Formål Type behandling Type personopplysninger Lovlighet Lagringsperiode
Gjennomføre bestillingene dine og administrere kjøpene dineMottak av bestilling
Identifisering
Administrering av levering
Administrering av betaling
Administrering av reklamasjons- og garantisaker
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Betalingsinformasjon
Kredittopplysninger fra kredittvurderingsselskap
Kjøpsinformasjon (for eksempel hvilken vare som er bestilt, eller om varen skal leveres til en annen adresse
Oppfyllelse av kjøpsavtalen36 måneder for å kunne administrere eventuelle reklamasjons- og garantisaker
For å markedsføre produkter og tjenesterVise relevante produktanbefalinger Sende direktemarkedsføring via elektroniske kanaler og andre kanaler
Sende nyhetsbrev med markedsføringstilbud via e-post
Gjennomføre kampanjer eller sende tilbud og innbydelser til arrangementer
Navn
E-post
BostedBetalingsinformasjon
Samtykke  for nyhetsbrev og legitim interesse for registrerte kunderFor nyhetsbrev -Så lenge samtykket består
For abonnementskunder – 1 år etter at abonnementet er avsluttet
For å kunne administrere brukerkontoen dinOppretting av påloggingsfunksjon
Sikre identitet
Opprettholdelse av korrekte og oppdaterte opplysninger
Mulighet for at du skal kunne følge kjøpene og betalingshistorikken.
Administrering av dine kundevalg om for eksempel betalingsmåte og levering
Lage handlelister, gi forslag til innkjøpslister eller lignende
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Kjøpshistorikk
Brukernavn og passord
Betalingsinformasjon
Oppfyllelse av avtalen med BSHTil  brukerkontoen  avsluttes
For å invitere deg til å delta i kundeundersøkelser og forretningsutviklingsinitiativer som å evaluere BSHs nettsted, produkter og tjenesterKommunisere med deg ang. undersøkelser/initiativer
Informasjon om aktivitet som du deltar / har deltatt i
Analyse av adferd, inntrykk, svar og kommentarer
Innspilling av lyd og skjermbevegelser (bare ved samtykke)
Registrering av din interesse for fremtidige undersøkelser
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Tekniske opplysninger om datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter som brukes, samt de aktuelle innstillingene
Dine kommentarer og synspunkter om våre sider, tjenester og produkter
Data som du kan velge å dele med oss
Kjønn
Alder
Sivilstand
Barn i husholdningen
Boform
Jobb
Med grunnlag i berettiget interesse.Så lenge kundeforholdet består og deretter 1 år.
For å gjennomføre og administrere deltaking i konkurranser og arrangementerKommunisere med deg som deltar i konkurransen
Kommunisere med deg før og etter arrangementet (for eksempel bekreftelse på påmeldinger, spørsmål eller evalueringer)
Identifisere og kontrollere alderen din
Kåre vinnere og formidle premier
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Fødselsdata
Opplysninger som du gir i en konkurranse, f.eks. bilder
Opplysninger som du gir for et arrangement
Berettiget interesse for å administrere deltakelsen din i konkurranser/arrangementerSå lenge konkurransen/arrangementet (inkludert ev. bedømmelse) pågår
For å kunne gi deg kundestøtte og informasjon om produkter og tjenester som du ber oss om samt administrere kundetjenestesaker og svare på forespørsler, klager og lignendeKommunisere og besvare ev. spørsmål til kundeservice (via telefon, digitale kanaler inkl. sosiale medier)
Identifisering
Behandling av eventuelle klage- og kundestøttesaker
Innspilling av samtale i opplærings- og kvalitetsøyemed
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Lydinnspilling
Din korrespondanse
Betalingsinformasjon
Bestillingsopplysninger
Oppfyllelse av kjøpsavtalen ved spørsmål om kjøpet, ellers med grunnlag i berettiget interesse. Behandlingen er nødvendig for å kunne dekke vår og din berettigede interesse av å administrere kundeservicesakerTil kjøpet er gjennomført (inkl. levering og betaling) og i en periode på 3 år etterpå for å kunne administrere eventuelle reklamasjons- og garantisaker. Innspilt samtale og chatkommunikasjon kan lagres i maksimalt 90 dager. For øvrige saker avhengig av behandling, maksimalt 2 år.
For å dele og lese andre kunders vurdering av produkter (gi god service)Lage en brukeridentitet, slik at du kan publisere vurderinger på våre nettsiderNavn/brukernavn
Din ev. vurdering av produkt/tjeneste
Behandlingen er nødvendig for å kunne dekke vår og din berettigede interesse av å dele og lese produktomtaler fra brukerneAvhengig av behandling, men maksimalt 7 år.
For å evaluere og forbedre sortimentet og tjenestene våre samt systemene som de tilbys i, for eksempel ved hjelp av feilsøking, dataanalyse, utvikling, testing, forskning og lignende (forretningsutvikling og kvalitetsformål)Gjøre tjenester mer brukervennlige, for eksempel endre brukergrensesnittet for å forenkle informasjonsstrømmen eller for å løfte frem funksjoner som ofte brukes av kunder i våre digitale kanaler
Hente informasjon for å forbedre vare- og logistikkflyten, for eksempel ved å kunne prognostisere innkjøp, lager og leveranser
Hente informasjon for å utvikle og forbedre sortimentet vårt
Hente informasjon for å utvikle og forbedre foretakets ressurseffektivitet ut fra et miljø- og bærekraftperspektiv, for eksempel ved å effektivisere innkjøp og planlegging av leveringer
Hente informasjon for å planlegge nyetableringer av lager
Gi deg mulighet til å påvirke sortimentet vårt
Hente informasjon for å forbedre IT-systemet, slik at vi kan styrke sikkerheten for oss og deg som kunde/besøkende
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel e-post og telefonnummer)
Alder
Kjønn
Bestillingsinformasjon og brukergenererte data (for eksempel klikk og besøkshistorikk)
Korrespondanse med deg samt eventuelle tilbakemeldinger fra deg om våre produkter og tjenester
Tekniske opplysninger om datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter som du bruker, samt de aktuelle innstillingene
Informasjon om hvordan du har samhandlet med oss, hvor lenge du har brukt tjenesten, hvor og hvor lenge de ulike sidene ble besøkt, svartider, hvordan og når du forlater tjenesten og lignende
Berettiget interesse for å dekke vår og våre kunders berettigede interesse for å evaluere og forbedre våre sortimenter og tjenester og systemene som de tilbys iFra innsamlingen og 3 år fremover
For å hindre misbruk av BSHs tjenester som en del av vårt arbeid for å holde tjenestene trygge og sikreUndersøke eller forhindre bedrag eller andre lovbrudd gjennom for eksempel hendelsesrapportering i lagereiendom.
Forhindre søppelpost, phishing, trakassering, forsøk på ulovlig pålogging på brukerkontoen eller annet som er forbudt i henhold til lovgivning eller våre kjøpsvilkår
Beskytte og forbedre IT-miljøet mot angrep og inntrenging
Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Videoinnspillinger fra kameraovervåking
Bestillingsinformasjon
Tekniske opplysninger om datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter som du bruker, samt de aktuelle innstillingene
Opplysninger om hvordan våre digitale tjenester brukes
Juridiske plikter, hvis aktuelt, ellers berettiget interesse av å forhindre misbruk av en tjeneste (forhindre, forebygge og undersøke brudd)Avhengig av behandling, men maksimalt 3 år
For å kunne oppfylle selskapets rettslige forpliktelser (for eksempel bokføringslover, hvitvasklover eller lignende)Oppfylle rettslige forpliktelser i henhold til juridiske krav, dommer eller myndighetsbeslutning. Slike krav kan for eksempel gjelde reglene om produktansvar og produktsikkerhet, slik som fremlegging av kommunikasjon og informasjon til allmennheten og kunder vedrørende produktvarsel og produkttilbakekalling ved for eksempel en defekt eller helsefarlig vare)Navn
Kontaktopplysninger (for eksempel adresse, e-postadresse og telefonnummer)
Betalingsinformasjon
Din korrespondanse
Opplysninger om kjøpstidspunkt, kjøpssteder, eventuelt feil/klager
Rettslig forpliktelseBokføring 7 år
(bokføringsloven)
Produktansvar 10 år (produktansvarslov)
Produktsikkerhet 5 år
(produktsikkerhetslov)
Hvitvasking 5 år
(lov om tiltak mot hvitvasking og finansiering av terrorisme)

 

Hvem kan vi dele informasjon med?

Vi kan i enkelte tilfeller overføre eller dele informasjon med utvalgte tredjeparter. Vi treffer alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysningene dine håndteres på en sikker måte og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå når opplysningene overføres eller deles med såkalte tredjeparter.

Selskaper som er del av BSH-konserner og våre leverandører/samarbeidspartnere

BSH kan overføre personopplysningene dine til andre selskaper i BSH-konsernet og til våre leverandører/samarbeidspartnere for utføring av våre kontraktmessige forpliktelser overfor deg og for andre formål som fremgår av denne personvernerklæringen.

Dersom tjenesteleverandørene/samarbeidspartnerne har forpliktet seg til å handle i henhold til våre strenge retningslinjer for behandling av personopplysninger, slik som en databehandler i henhold til personvernlovgivningen, er det ikke nødvendig med ditt ditt samtykke for at slike eksterne parter skal kunne behandle dine personopplysninger. Dersom ditt samtykke etter gjeldende personvernlovgivning likevel er nødvendig for at vi skal kunne utlevere personopplysningene dine til slike tjenesteleverandører/samarbeidspartnere, vil vi informere deg i det enkelte tilfelle, og ikke utlevere noen av dine personopplysninger uten ditt samtykke.

Myndigheter

BSH kan utlevere nødvendig informasjon til offentlige myndigheter som politi, skattemyndigheter eller andre myndigheter hvis dette er påkrevd i henhold til lovgivning eller hvis du har samtykke til at vi gjør det.

Ved formidling

Hvis BSH selger eller kjøper noen virksomhet eller eiendeler, kan vi utlevere dine personopplysninger til en fremtidig selger eller kjøper av en slik virksomhet eller eiendel. På samme måte kan BSH utlevere og dele personopplysninger om BSHs kunder dersom BSH eller en vesentlig del av alle BSHs ressurser skulle overtas av en tredjepart.

Hvor lagrer vi personopplysningene dine?

Vi gjør vårt beste for å behandle personopplysningene dine i EU/EØS. Opplysningene kan likevel i enkelte tilfeller bli flyttet til et land utenfor EU/EØS og der bli behandlet av et selskap i BSH-konsernet eller av noen andre av BSH.

BSH vil alltid beskytte personopplysningene dine, og derfor treffer vi alle juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysningene håndteres sikkert og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå som tilsvarer og er på samme nivå som beskyttelsen som tilbys innen EU/EØS.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre våre kontraktmessige forpliktelser overfor deg og slik det kreves i henhold til lovfestede lagringstider.

Hva gjør vi ikke med opplysningene dine?

BSH kommer ikke til å selge personopplysningene dine til tredjepart, med mindre du samtykker til dette eller det kreves i henhold til gjeldende lovgivning.

Opplysninger om mindreårige

Mindreårige kan ikke overføre personopplysninger til oss uten tillatelse fra foresatte.

Dine rettigheter som registrert

Din rett til informasjon om opplysningene dine (såkalt registerutdrag)

Du har rett til å be om å få kostnadsfri tilgang til personopplysningene vi behandler om deg. Informasjonen gis i form av et utdrag med angivelse av formål, kategorier av personopplysninger, kategorier av mottakere, lagringsperioder, informasjon om hvor opplysningene samles inn fra og forekomsten av eventuelt automatisk beslutningstaking.

Ved begjæring om registerutdrag kan vi komme til å spørre om ytterligere opplysninger for å sikre en effektiv håndtering og at informasjonen gis til rett person.

Din rett til å korrigere og supplere opplysningene dine

Du kan be om at personopplysningene endres hvis de ikke er korrekte. Innenfor rammen av det angitte formålet har du også rett til å supplere eventuelt ufullstendige personopplysninger

Din rett til å slette opplysningene dine

Du kan be om at vi sletter personopplysninger som vi behandler om deg, i disse tilfellene:

  • Opplysningene er ikke lenger nødvendige for formålene som de er samlet inn eller behandlet for.
  • Du har en innsigelse knyttet til den interesseavveiningen vi har utført med henblikk på å påvise at det foreligger en berettiget interesse for behandlingen vi foretar, , og dine interesser eller rettigheter veier tyngre enn vår berettigede interesse.
  • Du har en innsigelse mot behandling med formål om direkte markedsføring
  • Personopplysningene behandles på en ulovlig måte.
  • Personopplysningene må slettes for å oppfylle en rettslig forpliktelse som vi omfattes av.
  • Personopplysninger har blitt samlet inn om et barn (under 13 år) som du har foreldreansvar for, og innsamlingen har skjedd i forbindelse med tilbud i informasjonssamfunnets tjenester (for eksempel sosiale medier).

Vær oppmerksom på at vi kan avvise forespørselen din hvis det finnes juridiske plikter som hindrer oss i å umiddelbart slette enkelte personopplysninger. Disse forpliktelsene kommer fra bokførings- og skattelover, bank- og hvitvaskingslover, men også fra forbrukerlover. Det kan også hende at behandlingene er nødvendige for at vi skal kunne fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettslige krav. Hvis vi er forhindret fra å gå med på en forespørsel om sletting, vil vi i stedet hindre at personopplysningene kan brukes til andre formål enn det formålet som forhindrer den forespurte slettingen.

Din rett til begrensning

Du har rett til å be om at vår behandling av dine personopplysninger begrenses og at opplysningene bare skal lagres av oss i følgende situasjoner:

  • I den perioden vi trenger for å å kontrollere at personopplysningene er korrekte, hvis du bestrider opplysningenes korrekthet
  • Hvis behandlingen er ulovlig, og du motsetter deg at opplysningene slettes og i stedet vil at vi begrenser bruken av opplysningene
  • Hvis du, til tross for at vi ikke trenger opplysningene lenger, vil at vi skal beholde dem, slik at du skal kunne benytte opplysningene for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare juridiske krav, eller ved avventing av kontroll av hvilke berettigede interesser, dine eller våre, som veier tyngst hvis du har reist en innvending mot behandlingen.

I enkelte tilfeller kan vi imidlertid ikke gå med på en forespørsel om begrensning av behandlingen, for eksempel hvis vi har behov for personopplysningene for at vi skal kunne forsvare våre rettigheter eller beskytte noen andres rettigheter. Hvis det skjer en begrensning i behandlingen, skal vi varsle alle vi har sendt opplysningene dine til om denne begrensningen. Ved forespørsel vil vi også informere deg om hvem vi har sendt informasjon om slik begrensning av behandling til.

Din rett til å trekke tilbake samtykke

Hvis behandlingen er avhengig av ditt samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket til behandling av opplysningene dine.

Din rett til dataportabilitet

Du har rett til å be om å få personopplysningene dine utlevert i et maskinlesbart format, og du har rett til å bruke slike personopplysninger på annet vis, dersom personopplysningene du har gitt til oss, behandles med støtte av ditt samtykke eller hvis behandlingen er basert på avtale med oss. En forutsetning for slik dataportabilitet er at overføringen er teknisk mulig og kan skje automatisert.

Koblinger til andre nettsider

Nettstedet inneholder lenker til andre nettsider. Hvis du går til andre nettsider, gjelder ikke lenger BSHs brukervilkår. Vi anbefaler at du leser brukervilkårene for disse nettsidene.

Hva med informasjonskapsler og lignende sporingsteknologi?

Vi bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknologi for å kunne levere en skreddersydd og smidig nettopplevelse. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan BSH bruker informasjonskapsler og lignende, se informasjon under fanen Bruk av informasjonskapsler.

Hvordan beskyttes personopplysningene dine?

Vi har gjort tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysningene dine mot sletting, manipulasjon og uautorisert tilgang. Vi tilpasser fortløpende våre sikkerhetstiltak i henhold til fremgangen og utviklingen på det teknologiske området. For å for eksempel gjøre kortkjøp så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Det innebærer at informasjonen overføres via en sikker tilkobling og at personopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående. Det er bare personene som faktisk trenger å behandle personopplysningene dine for at vi skal kunne oppfylle våre angitte formål, som har tilgang til dem.

Din kontaktperson for alle spørsmål om personopplysninger

Vår personvernrådgiver overvåker at vi følger gjeldende lover og behandler personopplysningene på riktig måte. For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut . For øvrige spørsmål som berører personvern:

Tillsynsmyndighet

Datatilsynet er den tilsynsmyndigheten som i Norge overvåker at de som behandler personopplysninger, følger personvernforordningen. Hvis du mener at BSH behandler personopplysningene dine i strid med personvernforordningen, har du rett til å sende en klage til Datatilsynet.

Kontaktinformasjon

Telefonnummer: 22 39 69 00

E-post: postkasse@datatilsynet.no

Endringer i disse retningslinjene for personvern

Denne personvernerklæringen kan endres ved behov, for eksempel for å kommunisere eventuelle endringer i tjenestene våre som er relevante for databeskyttelsen, på grunn av teknologisk utvikling, ved endringer i BSHs organisasjon eller forretningsstrategi eller for å oppfylle juridiske krav. Av denne grunn oppfordrer vi deg til å holde deg oppdatert om eventuelle forandringer i disse retningslinjene ved å besøke nettstedet vårt.

 

Personvernerklæringen oppdateres senest 28. mars 2018

Vi bruker informasjonskapsler på nettstedet for å kunne levere en skreddersydd og smidig opplevelse online. I henhold til EUs personvernregler er det tillatt med informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som automatisk plasseres i nettleseren din. Informasjonskapsler påvirker hvordan nettstedet fungerer og for å få best mulig bruk bør de være aktiverte. I tillegg brukes informasjonskapsler samt sporingspiksler for å samle inn data om din bruk av nettstedet for å kunne tilpasse nettstedet etter dine behov. Dersom du velger å deaktivere informasjonskapsler gjøres du oppmerksom på at nettstedet ikke vil fungere som det skal.

Innsamling av data om brukeren skjer ved at det plasseres en informasjonskapselfil i nettleseren din. I forbindelse med dette opprettes det en anonymisert bruker-ID. Vi oppretter og lagrer med andre ord bare brukerprofiler i anonym form og kombinerer dem aldri med navnet ditt eller annen informasjon, for eksempel e-postadresse, som kan avsløre identiteten din. Du kan når som helst endre innstillingene for enten å godta informasjonskapsler eller for å deaktivere dem på din datamaskin.

Følgende typer informasjonskapsler brukes på nettstedet:

Funksjonsinformasjonskapsler

Vi samler inn informasjon om hvordan du som besøkende bruker nettstedet, for eksempel hvilke sider du besøker oftest, og om du får feilmeldinger på noen av nettsidene våre. Slike informasjonskapsler samler ikke inn informasjon som kan identifisere deg som person. All informasjon som samles inn om ditt besøk er anonymisert. Informasjonen brukes bare for å forbedre nettstedets funksjoner.

Funksjonalitetsinformasjonskapsler

Disse informasjonskapslene gjør at nettstedet kan huske valgene dine (for eksempel brukernavn, språk eller region) og tilpasse funksjonene etter dette. Disse informasjonskapslene kan også brukes for å huske endringer i skriftstørrelse, skrifttype og annet som du kan tilpasse. Informasjonen som disse informasjonskapslene samler inn anonymiseres, og informasjonskapslene kan ikke spore aktiviteten din på andre nettsteder.

Informasjonskapsler for målretting eller annonsering

Automatisert markedsføring: Cookies (informasjonskapsler) fra vår plattform for automatisert markedsføring gjør at vi kan være mer relevante i vår kommunikasjon med deg. Personopplysninger som brukeren legger igjen frivillig, for eksempel via et skjema på nettstedet, anvendes for å forbedre muligheten for å levere mer relevant informasjon på vår hjemmeside og via annonsekanaler.

Analyse: Analyse-cookier samler inn informasjon (IP-nummer) om hvordan brukerne interagerer med vår hjemmeside og kundeportal, som gis oss kunnskap om et overordnet interaksjonsmønster, snarere enn den individuelle brukerens handlinger. Denne informasjonen hjelper oss med å forbedre din opplevelse av vår hjemmeside og kundeportal.

Annonsering: Annonserings-cookies samler inn informasjon (IP-nummer) om dine aktiviteter og viser interesse på vår hjemmeside, slik at vi kan vise relevant og målrettet annonsering i tredjepartskanaler (søkemotorer, sosiale medier og annonsenettverk.

Tredjepartsinformasjonskapsler

Vi har satt inn tiltak for å prøve å sikre at informasjonskapslene som brukes samsvarer med beskrivelsene ovenfor og at valget «Godta» (aktiver) eller «Deaktiver» (stopp) blir respektert. Likevel vil enkelte informasjonskapsler kanskje fremdeles hentes fra tredjeparter. Vi har dessverre ingen kontroll over disse informasjonskapslene og i dette tilfellet bør du se til listen over informasjonskapsler på denne siden som inneholdermer informasjon.

Mer informasjon om informasjonskapsler

Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler og hvordan du håndterer dem, kan du gå til www.aboutcookies.org. Vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlig for innhold på eksterne nettsteder.

Du kan lese mer om hvordan du beskytter personvernet ditt på nettstedet her: Retningslinjer for personvern Personvernerklæring

Waitlist head Waitlist head 2 We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.

Handlekurv

Har ikke noe i handlekurven!
0

20% på din første bestilling?

Ja, takk!

Registrer deg for vårt nyhetsbrev

Registrer deg nå og motta 20% rabatt på din første bestilling når du tegner et abonnement.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.